Glasschade? Bel direct naar: 030-7990032

Waarom All-in Glas?

  • Groot assortiment
  • Scherp geprijsd
  • Klantgericht

Glas-in-lood nodig?

All-in Glas is één van de weinige glasbedrijven in de regio Utrecht dat zijn eigen glas-in-lood nog maakt. Het wordt ambachtelijk gemaakt in het glas-in-lood-atelier in een werkplaats van ons glasbedrijf. U kunt een eigen ontwerp inleveren of samen met onze glasspecialisten in overleg uw idee omzetten in een concept. U hoeft zich geen zorgen te maken over identieke glas-in-loodramen, want elke ruit is uniek, daar zorgen onze glas-in-lood makers van All-in Glas wel voor!

Werkwijze

Een vensterraam met stukken glas gevat in loodlijsten, dat is glas-in-lood. Het kan bestaan uit allerlei kleuren en voorstellingen, daardoor heeft glas-in-lood een kunstzinnig karakter. Glas-in-lood is ontstaan doordat er nog geen glas uit één stuk gemaakt kon worden en je ziet het nu vooral nog in kerken. De techniek van het maken van glas-in-lood is dus al behoorlijk oud, maar voor de makers van All-in Glas in Utrecht geen enkel probleem. Gebrandschilderd of gekleurd glas wordt in het gewenste patroon gesneden en daarna gevat in loodlijsten. Vervolgens worden die loodlijsten aan elkaar gesoldeerd en wordt er kit aangebracht om het glas-in-lood waterdicht te maken. All-in Glas weet dat een glas-in-loodraam geen stevige constructie is, wij voorzien de loodlijsten dan ook met een stalen kern.

Meer informatie

Zit u al tijden te denken dat het erg leuk staat als u de ruit boven uw voordeur vervangt met glas-in-lood? Heeft u al een ontwerp gemaakt of wilt u graag met een glas-in-lood maker een ontwerp samenstellen? Meer informatie en/of advies kunt u aanvragen bij All-in Glas in Utrecht via ons contactformulier. Maar u kunt ook bellen naar 030-7990032, wij staan u graag te woord.